Кератин для волосся: застосування та особливості

Багато дівчат мріють про пряме, слухняне, блискуче і здорове волосся. Цієї мети можна досягти за допомогою кератинового випрямлення.

 

Кератином називається білок, що міститься у волоссі, нігтях і ороговілих ділянках шкіри. При виробництві різних професійних косметологічних засобів застосовується кератин, здобутий зі шкіри овець.

Склад

До складу природного кератину входить багато різних речовин. Найціннішими компонентами вважаються білок та амінокислотний комплекс. До нього також входять гліцин, цистин, аланін, цистеїн.

Білок – основний компонент кератину. За допомогою амінокислот він може прийняти будь-який стан — рідкий, твердий, м’який і щільний. Цистин, що міститься в складі кератину, забезпечує жорсткість. Він надає волоссю міцність, а також захищає його від ламкості. Створенню колагену сприяє цистеїн. Він необхідний для надання волоссю еластичності (у кілька разів знижується ризик пошкодження волосся). Цей ефект досягається шляхом забезпечення оптимального рівня жорсткості.

У більшість косметологічних засобів входить гідролізований кератин. При хімічній обробці ця речовина розщеплюється на дрібні молекули. Вони не завдають шкоди відновлювальним здібностям. Це дає можливість кератину розчинитись у воді.

Застосування

Перейшовши за посиланням https://brazil-prof.com/keratin-dlya-volos/ ви знайдете широкий асортимент засобів на основі кератину. У косметології він використовується для догляду за волоссям. Кератин виробляється як у чистому вигляді, так і у склад різних засобів.

До них відносяться такі:

 

  • Професійні кератинові засоби для відновлення волосся.
  • Шампуні, кондиціонери.
  • Маски, бальзами, сироватки.

У салонах краси постійною популярністю користуються процедури для кератинового випрямлення волосся. Білок допомагає закрити мікроскопічні тріщини та порожнечу пошкодженої волосяної структури.

Ще кератин застосовується під час фарбування. Відбувається зміна структури волосся під впливом хімічного комплексу. Завдяки знаходженню у складі кератину відбувається відновлення.

Косметологічний білок, який виробляється в ампулах, застосовується в домашніх умовах. Його додають у різні креми, лаки для нігтів, шампуні та кондиціонери. Кератин використовують не тільки з оздоровчою метою, але і для стимулювання росту. Для досягнення необхідного результату процедуру потрібно повторювати кілька разів.

Переваги

Кератин має унікальні властивості. Процедура кератинізації є абсолютно безпечною. При її використанні волосся не травмується. При регулярному застосуванні засобів, до складу яких входить білок, волосся стає міцнішим. Проведення процедури кератинізації дозволяє досягти подвійного розгладжуючого та лікувального ефекту.

Негативно впливає на стан волосся куріння, алкоголь та неякісна їжа. Воно стає сухим і тьмяним. Процес кератинізації сприяє попаданню молекул у волосяний стрижень. Білок живить волосся необхідними мікроелементами та захищає від негативного впливу навколишнього середовища. Після його застосування волосся стає міцним, пружним і блискучим. Основним недоліком процедури кератинізації є її висока вартість.