Ефірна олія лаванди

З усього розмаїття олій, лавандова вважається найбільш універсальною. Ефірна олія лаванди має безліч властивостей. Наприклад, є глистогінним засобом, надає антидепресивний вплив, діє заспокійливо і знімає наслідки стресу.

efirnoe_maslo_lavandy_1А також це прекрасний болезаспокійливий засіб, антисептичний і бактерицидний.

Лаванда використовується з незапам’ятних часів. Саме ця рослина завоювало свою популярність через різнобічне її застосування.

Ефірна олія лаванди завдяки своїм антибактеріальним і антисептичним властивостям широко використовується в медицині і косметології.

Особливо добре її застосовувати при простудних захворюваннях, грипі, синуситах і кашлі.

Для лікування найкраще робити інгаляції з олією лаванди. Так як пара з цією олією, сама по собі вже дуже потужний засіб. Дуже добре робити таку інгаляцію на сон грядущий, пам’ятаючи про заспокійливі властивості лаванди. Міцний спокійний сон це сам по собі крок до одужання. Часто люди використовують подушки набиті сухими квітами лаванди для міцного сну. Дуже добре застосовувати ефірну олію лаванди при інфекції дихальних шляхів. Для цього потрібно взяти невелику кількість олії і помасажувати нею шию. При випаровуванні олії, хворий вдихає її пари, тим самим усуває причину кашлю та інших неприємностей.

Лаванда як уже згадувалося універсальний засіб, тому непогано було б мати вдома цю олію.

Вона прекрасно бореться з головними і м’язовими болями. Для усунення головного болю можна помасажувати скроні невеликою кількістю олії. А в боротьбі з м’язовими болями приймайте гарячу ванну з олією лаванди, а краще змішати її, наприклад, з олією розмарину. Тим самим ви підсилите дію лаванди і розмарину.

Лаванда чудово допомагає жінкам в боротьбі з менструальними болями. Потрібно всього лише злегка помасажувати низ живота цією олією.

Купайте діток у ванній з додаванням лавандової олії, це посприяє спокійному сну малюка, і відповідно дозволить відпочити мамі.

Людям, у яких прискорене серцебиття і високий кров’яний тиск показаний масаж з олією лаванди.

У косметології олію лаванди застосовують для загоєння рубців, прищів і плям.

Дуже добре її використовувати під час підліткового віку, коли буйство гормонів підносить неприємні висипання на шкірі. Через що підлітки дуже часто комплексують і замикаються в собі. Так як олія лаванди перешкоджає росту бактерій, обробляючи нею шкіру обличчя, можна позбутися від запалених прищів, вугрів та інших неприємностей. Тим самим поліпшити стан шкіри.

Так як лаванда здатна врівноважувати, вона прекрасно підходить для людей, які мають схильність до паніки, істерії та депресій.

Властивості лаванди настільки різноманітні, що використання цієї олії підходить практично для будь-якої ситуації.