Баттер: його властивості і застосування

Люди чудово розуміють, що баттер, це твердий крем, але чому його так називають, корисні властивості і обмеження при застосуванні знають не всі.

1790.970Баттером називають твердий крем отриманий з олійних рослин. Виготовляють баттери методом пресування. При виборі інгредієнтів віддається перевага оліям багатим насиченими кислотами, особливо на олеїнову і стеаринову. Зазвичай в якості компонента  для  створення баттерів, які можна придбати в інтернет-магазині, перейшовши за посиланням https://city-soap.com.ua/catalog/tverdye_masla, використовують олію каріте, какао-масло, олію манго та інші. Окрім наявності кислот вони багаті вітамінами, а тому є ідеальним засобом для догляду за шкірою і волоссям.

Побоювання викликає тверда форма баттерів. Багатьом здається, що вона неприродна і викликана шкідливими або синтетичними компонентами. Насправді твердість баттера забезпечують все ті ж кислоти, а тому її можна назвати побічним ефектом натуральності.

Загалом баттер — продукт абсолютно натуральний. Але відкритим залишається питання корисності таких кремів. Через тверду форму в баттері краще зберігаються корисні речовини. Вони відновлюють еластичність шкіри, зволожують її і прискорюють регенерацію. Також корисні баттери для волосся. Тверді креми насичують його корисними речовинами, прискорюють ріст, зміцнюють і роблять еластичним.

Баттери відмінно підходять для сухої і чутливої шкіри. Вони добре вбираються шкірою і волоссям. Тверді креми краще не використовувати для обличчя так, як наявні в них інгредієнти можуть забивати пори.

З огляду на корисність баттерів немає нічого дивного в тому, що їх виробляють і використовують косметичні бренди. У тому числі вони часто застосовують в якості інгредієнта для інших засобів.

Незважаючи на всю корисність баттера, при застосуванні варто приділити увагу його впливу конкретно на вашу шкіру. Косметика річ індивідуальна і навіть гіпоалергенний засіб може викликати алергію у деяких людей. Також не можна зберігати баттер в жаркому приміщенні або на довго залишати на сонці. Під впливом високої температури він плавиться і втрачає форму.

Баттер безумовно один з ключових засобів у натуральній косметології. Його позитивні властивості і широке застосування перетворює баттер в косметичний продукт, який повинен бути у кожного.